Muziek


De Heuvelrug zingt…. Buiten!
En groepsexpositie Kunstenaars van de Heuvelrug
Za 14 mei, 16.00-21.00 uur
Doorn, Landgoed Zonheuvel/Maarten Maartenshuis, Amersfoortseweg 98


Zaterdag: programma vanaf 19.15 uur verplaatst naar binnen ; gaat dus door, maar wel binnen.

Tijdens deze opening kunt u luisteren naar drie Heuvelrug koren, de groepsexpositie van kunstenaars van de Heuvelrug bekijken en tussendoor genieten van het Zonheuvel-voorjaarsbuffet en marionettenspel voor kinderen.


16.00 uur: Muzikale wandeling Cappella Cantica
Het Driebergs kamerkoor Cappella Cantica nodigt u uit voor een muzikale namiddag-wandeling. Tijdens deze wandeling in de Kaapse bossen en het landgoed Huis te Maarn nemen wij u mee naar een aantal speciale plekken. Daarbij hoort u een toepasselijk lied, muziekstuk of gedicht, of hoort u meer over het landschap en de natuur. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Start: ingang Landgoed Zonheuvel. www.cappellacantica.nl of E: [email protected]

18.00 uur: Groepsexpositie, marionettenspel en Voorjaarsbuffet
Op Landgoed Zonheuvel o.a. rondom het Maarten Maartenshuis exposeren zo`n 30 kunstenaars uit de Utrechtse Heuvelrug hun werk zowel binnen als buiten.
Te zien zijn landschapfoto`s van Zonheuvel, keramiek, schilderijen, beelden, en de voorstudie van het Heuvelrugpanorama, met geschilderde karakteristieke plekken op de Heuvelrug.
Kinderen kunnen doorlopend meedoen en kijken naar het Marionettenspel van Annemieke van Leeuwen (E: [email protected]).
En u kunt genieten van het Voorjaarsbuffet van Zonheuvel. www.hotelzonheuvel.eu; dagelijks geopend.

19.15 uur: Openingswoord burgemeester Frits Naafs
Burgemeester Frits Naafs zal het festival Kunst: overal op de Heuvelrug en de groepsexpositie Kunstenaars van de Heuvelrug openen en de nieuwe cd van het Piratenkoor in ontvangst nemen.


19.30 uur: Gemengd Koor Scherzando
Het Gemengd koor Scherzando uit Driebergen, o.l.v. Reinhard Reed Findenegg, brengt een gevarieerd  zangprogramma van uiteenlopende genres en componisten als Jurriaan Andriessen, A. Diepenbrock, Daan Manneke en Orlando di Lasso.
www.scherzandokoor.nl,  E : [email protected], T: 030-8788508.
20.15 uur: Cd-presentatie Piratenkoor ManOverBoord
Piratenkoor ManOverBoord uit Driebergen zingt oude zeemansliederen, shanties en piratenliederen, waaronder veel meezingers. De nieuwe cd 'Schot voor de boeg' wordt vandaag op spectaculaire wijze met een echt kanonschot de wereld in geschoten. Veel nummers van die cd worden gezongen. Het piratenkoor is te boeken voor feesten en partijen.
www.manoverboord.nl, E: [email protected], 0343-517148

Kunstarrangement Zonheuvel: aankomst met een kopje koffie/thee en huisgemaakte biologische appeltaart, verrassend voorjaarsbuffet, overnachting in een tweepersoonskamer, uitgebreid ontbijtbuffet, wandel en fietsroutes. (Prijs à € 115,00 op basis van een tweepersoonskamer)

Toegang gratis, eten en drinken op eigen kosten, voorjaarsbuffet € 19,50; www.hotelzonheuvel.eu; Amersfoortseweg 98, Doorn.Jeugdopera 'Roos en het rengras'
door Opera Tralala – vanaf 3 jaar

Zo 15 mei, 11.30 uur
Doorn, Von Gimborn Arboretum, Velperengh 13

Roos en haar knuffelhaas Tom spelen altijd samen. Maar nu is Tom ziek. Hij rent niet meer, hij lacht niet en hij springt niet meer…. Maar ergens ver weg, op een eiland in de zee, groeit het rengras! Als je dat eet, kun je weer rennen en springen. Daarom gaat Roos op reis op zoek naar rengras voor Tom. Maar de zee is groot en de wind blaast hard. Gelukkig krijgt Roos hulp van nieuwe vrienden: Zon, Maan en Walvis. Zal Roos het rengras vinden? En zal Tom weer kunnen rennen en springen? Deze sprankelende opera, op muziek van Mozart neemt peuters en kleuters mee op de grote zee.
€ 7,50 incl drankje; www.gimbornarboretum.nl; kaarten te koop bij VVV Doorn en Leersum en bibliotheek Driebergen en Maarn en indien beschikbaar 30 minuten voor aanvang concert.
Reserveren via: [email protected], onder vermelding van:
datum + volledige naam + aantal kaarten + telefoonnummer.
Zondag: Opera gaat gegarandeerd door , is onder een overkapping dus u zit zeker droog.Trio Calore:
'The Truth About Love (trust her not)'
   
Zo 15 mei, 16.00 uur
Doorn, Von Gimborn Arboretum, Velperengh 13

 Een spannend muzikaal programma, waarin rivaliteit, ruzie, passie en eensgezindheid tussen twee vrouwen de toon zetten.  De ruzie van Marcellina en Susanna (Le Nozze di Figaro). De intimiteit van het bloemenduet door Lakmé en Malika (Lakmé). De kracht van Carmen en Cleopatra. De mooiste duetten en aria's uit verscheidene opera's komen in deze voorstelling samen tot een nieuw verhaal. Een frisse voorstelling vol passie waarin traditioneel repertoire op een eigenwijze manier gebracht wordt. Reacties uit het publiek: 'Er gaat zoveel energie en passie uit van de uitvoerenden dat ik van begin tot einde op het puntje van mijn stoel heb gezeten.' 'Zowel in stem als spel kleuren deze zangeressen opmerkelijk goed samen.'
Trio Calore bestaat uit: Chava Beijk: sopraan, Eva Kroon: mezzosopraan, Carolien Drewes: piano.
€ 20,00 incl drankje; www.gimbornarboretum.nl; kaarten te koop bij VVV Doorn (0343-412015) en Leersum (0343-454777) en bibliotheken Driebergen (0341-517981), Maarn (0343-442710) en indien beschikbaar 30 minuten voor aanvang concert.
Reserveren via: [email protected], onder vermelding van:
datum + volledige naam + aantal kaarten + telefoonnummer.

Zondag: Opera gaat gegarandeerd door , is onder een overkapping dus u zit zeker droog.


Documentaire, lezing en live muziek o.l.v. Ruud Spil, de koeienschilder
Zo 22 mei, 14.30 uur
Langbroek, Galerie Art Options, Amerongerwetering 13

Documentaire, lezing en live muziek o.l.v. Ruud Spil, de koeienschilder.
In dé galerie voor het hedendaagse Nederlandse landschap is een programma met en rond de koeienschilder Ruud Spil.

Lezing: Ruud Spil houdt een korte lezing over de koe in de schilderkunst: Van Paulus Potter tot heden. Hierbij toont hij aan dat de ontwikkeling van het veestuk in de schilderkunst synchroon loopt met die van de veehouderij. Ruud Spil, geboren op een boerderij in de polders van West-Friesland, schildert vanaf het begin van zijn carrière vee met meestal de koe in de hoofdrol.
Documentaire: Pelle Koornstra is een bevlogen super8 documentairemaker. Hij heeft Ruud Spil gedurende anderhalf jaar gevolgd op verschillende locaties. U ziet Spil in de weides tussen de koeien, in verschillende koeienstallen, in de steendrukkerij in Amsterdam en in zijn atelier. Het resultaat is een sfeervolle impressie van een kunstenaar en zijn passie.
Muziek: De veeschilder Ruud Spil maakt deel uit van The Oldtime Stringband. Na de film speelt de band, bestaande uit Ton Knol (gitaar), Nico Keereweer (fiddle) en Ruud Spil (banjo), graag voor u in de galerie. Zij spelen een mengeling van Oldtime countrymuziek uit Amerika van begin jaren twintig tot en met de voorlopers van de Bluegrass.
Art Options, galerie/kunstadviesbureau, heeft elke maand een nieuwe tentoonstelling.
Het thema van dit jaar is: Binnendijks, buitendijks en op de dijk.
€ 5,00 film en lezing, muziek gratis; Amerongerwetering 13, Langbroek (langs de weg Leersum-Wijk bij Duurstede, t/o De Paardenschuur); www.artoptions.nl, [email protected], 06-380 33 947; geopend: za/zo 13.30- 17.00 uur van mei t/m oktober.


Walking lunch met Vroege vogels concert
Zo 5 juni, 11.30 uur
Amerongen, diverse locaties (start galerie Den Boogert Overstraat 42)
De Walking lunch begint bij galerie Den Boogert met het Vroege vogels concert. In de klassieke muziek met name in opera, operette en liedkunst, zijn veel componisten, zoals Debussy, Mahler en Rachmaninov geïnspireerd door vogels. Hannie Slingerland, zangeres bij o.a. Ensemble Enchanté en de Nationale reisopera verzamelde liederen en aria's over nachtegalen en andere zangvogels. Ensemble Enchanté brengt deze verschillende composities ten gehore op piano (Yolanda van Tongeren), fluit (Mieke Keizer) en zang.
Na het concert bezoekt u al wandelend Il Sogno, La Baronne, Skulp en Buitenlust waar u per locatie een heerlijke lunchgang krijgt en exposities kunt bekijken. In Buitenlust exposeren rond het thema `vogels` kunstenaars uit diverse disciplines. Bij Il Sogno zijn `Italiaanse landschappen`van Susan Schildkamp, bij Skulp sieraden en foto`s met het thema `Magnolia` en bij La Baronne werken gebaseerd op natuur uit eigen land. Het eten wordt verzorgd door restaurant Buitenlust. Concert i.s.m. Cultuurhuis Allemanswaard.
€ 35,00 lunch en concert, € 7,50 concert; www.buitenlust-amerongen.nl; het is noodzakelijk kaarten vooraf te kopen of reserveren bij Buitenlust: [email protected] of 0343-451692. Startadres concert/lunch: Overstraat 42, Amerongen.


Kapelconcert: Over liefde en landschap
Zondag 5 juni, 20.00 uur
Voormalig Rechthuis, Darthuizerweg 3, Leersum
In aansluiting op de Fietsroute van Kunstgilde Heuvelrug vindt het concert Over liefde en landschap plaats. Op zondag 5 juni geven sopraan Clara de Vries, bariton Hans Zomer en pianist Joep Walter een kapelconcert om 20.00 uur bij Hans Zomer thuis. Thuis is het voormalige rechthuis aan de Darthuizerweg 3 te Leersum. De aanduiding '' kapelconcert" heeft betrekking op een kapel die tegenover het rechthuis heeft gestaan. Het concert staat in het teken van liefde en landschap Op het programma staan duetten van Purcell, Brahms en Dvorak en sololiederen van Purcell, Schubert, Brahms en Satie. Pianist Joep Walter begeleidt niet alleen de zangers maar treedt ook op als solist. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Frank Renssen (0343 516904 of [email protected]) Men verwacht van de bezoekers  een vrijwillige bijdrage. Het concert duurt ongeveer een uur. 

Utrechtse Heuvelrug