Theaterprof

'Professor Doctor Lief-en-Goed en de Reehorstdieren'
Za 14 mei, 13.00-15.30 uur
Driebergen, Landgoed De Reehorst, Hoofdstraat 8

Fabel (verhaal) en workshop, kinderen 5 t/m 10 jaar.
Fabel: De reehorstdieren hebben zich verzameld. Ze zijn ietwat ongerust, weten niet hoe mee te gaan met deze snelle tijd, behalve de wijze uil. Professor Lief-en-Goed heeft aandacht voor hen en gaat met hen in beraad. "Ohhh", smoezen de mollen, "ohhhh zooooooo ". En ze duiken weer diep onder de grond om daarna een stevig bultje weg te duwen. Lief –en- goed spreekt hun zielen aan; ritmisch, schilderachtig, in dialoog. Hij wijst de weg via het Labyrint. Drie workshops verlevendigen de identificatie van de deelnemers met de dieren en hun creatieve krachten.
€ 9,50 per deelnemer; www.dekinderacademie.nl; beeldhouwatelier; aanmelden verplicht via [email protected] of 0294 271824. Groepsgrootte: max. 18


Jeugdopera 'Roos en het rengras'
door Opera Tralala – vanaf 3 jaar

Zo 15 mei, 11.30 uur
Doorn, Von Gimborn Arboretum, Velperengh 13

Roos en haar knuffelhaas Tom spelen altijd samen. Maar nu is Tom ziek. Hij rent niet meer, hij lacht niet en hij springt niet meer…. Maar ergens ver weg, op een eiland in de zee, groeit het rengras! Als je dat eet, kun je weer rennen en springen. Daarom gaat Roos op reis op zoek naar rengras voor Tom. Maar de zee is groot en de wind blaast hard. Gelukkig krijgt Roos hulp van nieuwe vrienden: Zon, Maan en Walvis. Zal Roos het rengras vinden? En zal Tom weer kunnen rennen en springen? Deze sprankelende opera, op muziek van Mozart neemt peuters en kleuters mee op de grote zee.
€ 7,50 incl drankje; www.gimbornarboretum.nl; kaarten te koop bij VVV Doorn en Leersum en bibliotheek Driebergen en Maarn en indien beschikbaar 30 minuten voor aanvang concert.
Reserveren via: [email protected], onder vermelding van:
datum + volledige naam + aantal kaarten + telefoonnummer.

Zondag: Opera gaat gegarandeerd door , is onder een overkapping dus u zit zeker droog.


Performance art 'Poep op de Stoep'
Wo 18 mei, 11.00 uur
Driebergen, Schoolplein Coolsmalaan en Cordestraat

Doe me een lol en trap zelf eens in die drol"
Als kunstenaar kan je met je werk mensen bewust maken dan wel laten nadenken over iets op verschillende manieren... Wat gebeurt er als een freule met haar hondje aan komt lopen en plotseling onze burgervader tegen komt? En wat heeft een professor er mee te maken? En dan nog eens 120 kinderen! Tijdens deze performance vindt ook de oprichting van de Nationale Bond Tegen de Hondenstront plaats.
Kom meedoen en kijken naar het straattheater van beeldend kunstenaar en "moderne nar" Verena op ten Noort, 120 kinderen van CBS Coolsma en CBS De Zonheuvel, Prof. dr. Van Knapen, Burgemeester Naafs & wethouder, fotografen Attema & Smeitink, Gepp, Harry van de Ezelsoos, Cameraman en vele anderen geïnteresseerden en passanten en wie weet kom je in de film.
Gratis, www.verenaoptennoort.nl, [email protected], 06 20 45 66 33.Theater Suer speelt 'Het vogelhuis' - familievoorstelling vanaf 6 jaar
Za 21 mei, 16.00 uur
Doorn, Bartiméus, historische moestuin, Oude Arnhemsebovenweg 3
Terwijl Clara, de uitbundige natuurliefhebster, haar voorbereidingen treft voor het bouwen van een huis in de natuur, strijkt er een bijzonder vogelpaar neer in haar tuin. Wie mag waar wonen? Dat is de vraag in deze vermakelijke voorstelling. De prachtige ijzeren objecten en figuren zullen jong en oud tot de verbeelding spreken.
€ 7,50; www.bartimeus.nl, 06-81159386; kaarten: bij VVV Doorn (0343-412015), Leersum (0343-454777) en bibliotheek Driebergen (0341-517981), Maarn (0343-442710) en indien beschikbaar 30 minuten voor aanvang concert.
Reserveren via: [email protected], onder vermelding van:
datum + volledige naam + aantal kaarten + telefoonnummer.'Historie Herleeft'
Za 28 mei, 13.00, 15.00 en 17.00 uur
Amerongen, Tuin Kasteel Amerongen, Drostestraat

Jonge Amerongse acteurs en muzikanten van het Muziekonderwijs Amerongen en leerlingen van de basisschool spelen het muzikaal theaterstuk "Van menuet tot rap". In het stuk worden audities gehouden voor een historisch stuk dat zich afspeelt rond 1672. De repetities lopen stroef. Er is onenigheid in de spelersgroep. Bij de generale repetitie loopt alles fout. De acteurs haken af. Een aantal jonge enthousiaste mensen nemen de zaak over en redden de opvoering. De ingestudeerde klassieke uitvoering verandert in een moderne wervelende show.
Tekst: Herman O'de Roode, regie: Thomas van der Ham en Barbara de Bruijn, muziek samengesteld door Henk Thiadens. Vrijwillige bijdrage. Reserveren: [email protected]; www.skiam.nl.Verhalenverteller Anne van Delft met live muziek - vanaf 8 jaar
Zo 29 mei, 15.00 uur
Doorn, Bartiméus: historische moestuin, Oude Arnhemsebovenweg 3

In de verhalenprogramma's van Anne van Delft staat de relatie tussen de mens en de natuur centraal. Zij put uit de eeuwenoude verhalenrijkdom van verschillende culturen. In conferenceachtige vorm verbindt zij deze verhalen ter plekke met de actualiteit, waardoor oude verhalen verrassend tot leven komen. Haar stijl is poëtisch, humoristisch en scherp. In een warme uitwisseling met jong en oud, weet ze het publiek steeds in hoofd en hart te raken. Ze wordt begeleid door prachtige muziek van de West-Afrikaanse Layba Diawara.
€ 7,50; kaarten te koop bij VVV Doorn (0343-412015) en Leersum (0343-454777) en Driebergen (0341-517981), Maarn (0343-442710) en indien beschikbaar 30 minuten voor aanvang concert; www.bartimeus.nl; 06-81159386.
Reserveren via: [email protected], onder vermelding van:
datum + volledige naam + aantal kaarten + telefoonnummer.Circustheater Meatball & van de Camp: 'De Kroon en de Zot' - familievoorstelling vanaf 6 jaar
Zo 5 juni, 15.00 uur
Doorn, Huis Doorn, Langbroekerweg 10

Het zinderende circustheater Meatball & van de Camp wendt zijn zotte kunsten aan, in een vrije bewerking van Shakespeare's `King Lear`. Geen fiets is hen te hoog, geen vuur te heet, geen grap te dol. Het komisch duo speelt negen rollen!
Een voorstelling voor iedereen, vanaf 6 jaar, waarin het dramatisch effect en de circustechnieken een sluitend geheel vormen in perfect passende rollen.
Het toneelspel wordt daardoor naar een ongekende circushoogte getild, zo hoog als de nar Schudspier Koning Lier tilt voor het hooggeëerd publiek. Maar zou de nar echt voor eeuwig moeten zwijgen? De ontroerende komedie is lachen en huilen tegelijk.
Alleen op 5 juni zijn er 50 vrijkaarten beschikbaar aan de kassa voor rondleidingen in het bijzondere Huis Doorn. Kinderen kunnen tussen 13.30 en 15.00 uur doorlopend meedoen en kijken naar het marionettenspel van Annemieke van Leeuwen.
Voorstelling gratis; www.huisdoorn.nl; open van 13.00-17.00 uur

Utrechtse Heuvelrug