Workshops
'Professor Doctor Lief-en-Goed en de Reehorstdieren'
Za 14 mei, 13.00-15.30 uur
Driebergen, Landgoed De Reehorst, Hoofdstraat 8

Fabel (verhaal) en workshop, kinderen 5 t/m 10 jaar.
Fabel: De reehorstdieren hebben zich verzameld. Ze zijn ietwat ongerust, weten niet hoe mee te gaan met deze snelle tijd, behalve de wijze uil. Professor Lief-en-Goed heeft aandacht voor hen en gaat met hen in beraad. "Ohhh", smoezen de mollen, "ohhhh zooooooo ". En ze duiken weer diep onder de grond om daarna een stevig bultje weg te duwen. Lief –en- goed spreekt hun zielen aan; ritmisch, schilderachtig, in dialoog. Hij wijst de weg via het Labyrint. Drie workshops verlevendigen de identificatie van de deelnemers met de dieren en hun creatieve krachten.
€ 9,50 per deelnemer; www.dekinderacademie.nl; beeldhouwatelier; aanmelden verplicht via [email protected] of 0294 271824. Groepsgrootte: max. 18


Schilderen in de tuinen van Kasteel Amerongen
Za 14 mei, 13.00-16.00 uur
Amerongen, Open Atelier Amerongen

Voor wie het kasteel Amerongen beter wil leren kennen met haar tuinen, de rustieke brug, het prieeltje en bloemenpracht organiseert het Open Atelier een schilderworkshop o.l.v. Nathalie van Westerbeek van Eerden tijdens de Grietmarkt. Elke deelnemer jong, oud, beginner of gevorderde kan deelnemen. www.skiam.nl/openatelier, [email protected]; vooraf opgeven.


Verwonderingsmiddag- voor kinderen vanaf 4 jaar.
Wo 18 mei, 14.00 uur - 16.00 uur
Amerongen, La Baronne, Burg. Jhr. H. v.d. Boschstraat 3

Op het terrein van La Baronne, Outdoor-lifestyle-expositie worden verhalen verteld en gezongen over de verwondering van de natuur. En getekend en gekleurd op Berkenbast. Deze kindermiddag wordt verzorgd door Amalia Baracs.
€ 7,00 per kind incl. materiaal en drinken met wat lekkers, vooraf aanmelden; 0343-454430 of in de winkel.


Excursie/workshop Fotograferen in het landschap
Za 21 mei, 10-00-16.00 uur
Doorn, Kaapse bossen

Natuurmonumenten geeft in de Kaapse Bossen een thema-excursie fotograferen in het landschap. Samen met natuurfotograaf Fer Boei en een boswachter gaat u uitgerust met eigen fotocamera op pad. U krijgt op verschillende manieren informatie over hoe u de natuur en het landschap kan bekijken én fotograferen. Neemt u zelf een lunchpakketje en drinken mee voor onderweg. Bij het begin van de dag krijgt u koffie en thee. Het is nodig u vooraf aan te melden, er is ruimte voor 20 deelnemers. Na aanmelding krijgt u meer informatie.
Leden Natuurmonumenten € 35,00 en niet-leden € 40,00, aanmelden: www.natuurmonumenten.nl of bij de ledenservice van Natuurmonumenten 035 -655 99 55 (tijdens kantooruren)


'Toverkijken'
Zo 22 mei, 14.00-16.00 uur
Driebergen, Landgoed De Reehorst, Hoofdstraat 8

Natuurlijk tekenen en schilderen buiten en binnen - kinderen en ouders 6 t/m 12 jaar
We lopen over het landgoed, gebruiken allerlei zintuigen, nemen waar. We worden aangespoord anders te kijken, te horen, tasten, ruiken. Misschien wel op de kop offe..? Gaandeweg schetsen we, wisselen van bril, gebruiken onze toverbril. Met de opgedane belevingen zoeken we de beschutte ruimte en laten ons inspireren een kleurrijk kunstwerk te creëren. Allerlei materialen bieden de nodige mogelijkheden. Onze aller eigenste toverblik tovert een werkstuk, waarmee we deze kunstzinnige natuurbeleving in een vorm gieten.
€ 9,50 per deelnemer; www.dekinderacademie.nl; Hoofdstraat 8, Driebergen (aan station Driebergen-Zeist) beeldhouwatelier (direct aan pad naar station); aanmelden verplicht via [email protected] of 0294 271824. Groepsgrootte: max. 18


Schildersdag kunstenaars Panorama Heuvelrug
Za 28 mei, 10.00 uur en 14.00 uur
Doorn, St. Helenaheuvel, Kaapse Bossen

Onder begeleiding van vier kunstenaars, die zich ten doel hebben gesteld om een Panorama Heuvelrug met landschappelijke elementen uit de Heuvelrug te realiseren, kunt u in een mooie omgeving 3 uur lang buiten schilderen.
€ 30,00 incl materiaal, vooraf aanmelden/informatie: José Raayman, [email protected].
Gaat helaas niet door wegens te weinig aanmeldingen en slechte weersvoorspellingen.
Jammer maar helaas.Schrijf/tekenworkshop Bomen op papier
Vrijdag 3 juni, 14.00-17.00 uur
Doorn, Von Gimborn Arboretum, Velperengh 13

Deze workshop combineert de kunst van het schrijven met de kunst van het tekenen. Laat u inspireren door de befaamde collectie bomen van het Arboretum. Aan de hand van toegankelijke en creatieve schrijf- en tekenopdrachten van Nanda Huneman en Sarah Baert (Wonder-word) verbeeldt en verwoordt u uw ervaringen. Terwijl u wandelt door de 'groene schatkamer' van het Arboretum, leert u de bomen kennen. Met het potlood volgt u de vormen van het blad en de noesten. Vervolgens schrijft u boomgedichten en verhalen over wortels en jaarringen. Daarbij leert u gebruik te maken van diverse literaire technieken. Er is geen schrijf- en tekenervaring nodig om deel te nemen
€ 25,00, vooraf aanmelden; www.wonder-word.nl, [email protected], 06-18650986.
Gaat helaas niet door wegens te weinig aanmeldingen.

Utrechtse Heuvelrug